“You can’t stop the waves,
but you can learn to surf”

Jon Kabat-Zinn

Mindfulness en compassie

De Buitenplaats verzorgt ook mindfulness- en compassietrainingen.

Er zijn verschillende trainingsvormen mogelijk, individueel, in tweetallen (bijvoorbeeld met je partner of een goede vriend(in)), in kleine en wat grotere groepen, particulier, voor instellingen/organisaties of in company. In principe wordt het 8-weekse programma gevolgd (voor de mindfulness de mbct en voor de compassie de mbcl), maar in overleg kan het worden afgestemd op de persoonlijke omstandigheden. Ook kan er extra aandacht zijn voor buiten.

Ik ben geregistreerd mindfulnesstrainer in het mindfulness register van de VMBN en compassietrainer MBCL register A. Sommige zorgverzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering onder voorwaarden een deel van de kosten. Er kunnen verschillende tarieven gehanteerd worden voor mensen die aanspraak kunnen maken op de verzekering, zelfbetalers en mensen die het via hun werkgevers vergoed krijgen.

Lees verder voor het aanbod en de agenda. Mocht je je willen aanmelden of vragen hebben, stuur dan een mailtje naar info@praktijkdebuitenplaats.nl.

Mindfulnesstrainingen

Mindfulness is een training in aandacht. Je leert met mindfulness in contact te komen met het hier en nu. Je observeert als het ware je eigen denkprocessen en gevoelens. Het heeft niet als doel om je beter te voelen, maar dat je beter gaat voelen. Dan kun je ook bewustere keuzes leren maken en beter voor jezelf gaan zorgen.

Aanbod en agenda:

Momenteel is het voor een mindfulnesstraining alleen mogelijk om je individueel of in een twee- ,drie of viertal aan te melden. Ik volg het 8-weekse programma van de mindfulness-based cognitive therapy (MBCT) en houd daarbij ook rekening met individuele aandachtspunten.

Ik ben als mindfulnesstrainer aangesloten bij Seetrue. Zie voor meer informatie en aanmelding: www.mindfulness-trainingen.nl

Aanbod en agenda:

Mindfulnesstraining voor max 4 personen

Momenteel staat er geen nieuwe groepstraining gepland.

Individuele Mindfulness training

Telefonische kennismaking en 8 sessies van 1 uur: 795 euro, via de werkgever 995 euro. Afspraken in overleg.

Locatie: De Buitenplaats, zwarteweg 62 in Zwolle

Buddytrainingen

2 personen: 8 sessies van 60 minuten: 600 euro p.p. (via de werkgever 800 euro)

3 personen: 8 sessies van 75 minuten: 550 euro p.p. (via de werkgever 750 euro)

4 personen: 8 sessies van 90 minuten: 425 euro p.p. (via de werkgever 625 euro)

Afspraken in overleg

Locatie: De Buitenplaats, zwarteweg 62 in Zwolle

Compassietrainingen

Deze verdiepende training wordt gegeven als vervolg op de mindfulness en is gebaseerd op mindfulness based compassionate living (MBCL). Er wordt aandacht besteed aan de kwaliteiten van het hart en het wordt daarom ook wel een training in heartfulness genoemd. We oefenen in meer mildheid naar jezelf en een betere balans in zorgen voor jezelf en anderen. Zie voor meer informatie ook www.compassietraining.nl en www.mbcl.nl.

Aanbod en agenda: Op dit moment staat er geen nieuwe groepstraining gepland. Met ingang van mei 2024 is het alleen nog mogelijk om overdag een training te volgen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@praktijkdebuitenplaats.nl. Bij voldoende interesse, zal een training worden ingepland. Dit geldt ook voor individuele of buddytrainingen.

STILTEDAGEN:

  • Woensdag 16 oktober 2024 van 10.00 tot 16.00 uur
  • Vrijdag 18 april 2025 van 10.00 tot 16.00 uur

Ervaar de kracht van stilte. Een dag helemaal voor jezelf, met beoefening van mindfulness en compassie, beweging, buiten zijn en een lunch in stilte

Locatie: Isis Sofia, Keizersteeg 3, 7722 VB in Dalfsen (www.isissofia.nl)

Kosten: 100, 00 euro inclusief een geheel verzorgde lunch met soep en brood

Begeleiding: Evelien van der Velde.

Aanmelding via mail naar info@praktijkdebuitenplaats.nl.

accepteren

LInk naar:Meditaties

“Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft,

in diepste wezen wel niets anders dan iets wat onze liefde nodig heeft”

Rainer Maria Rilke