“You can’t stop the waves,
but you can learn to surf”

Jon Kabat-Zinn

Mindfulness en compassie

De Buitenplaats verzorgt ook mindfulness- en compassietrainingen.

Er zijn verschillende trainingsvormen mogelijk, individueel, in tweetallen (bijvoorbeeld met je partner of een goede vriend(in)), in kleine en wat grotere groepen, particulier, voor instellingen/organisaties of in company. In principe wordt het 8-weekse programma gevolgd maar in overleg kan het worden afgestemd op de persoonlijke omstandigheden. Er zal hierbij ook extra aandacht zijn voor buiten.

Ik ben gecertificeerd mindfulness trainer VVM /categorie 1 VMBN en compassietrainer MBCL register A. Sommige zorgverzekeraars vergoeden vanuit de basisverzekering onder voorwaarden een deel van de kosten. Er zullen verschillende tarieven gehanteerd worden voor mensen die aanspraak kunnen maken op de verzekering, zelfbetalers en mensen die het via hun werkgevers vergoed krijgen.

Binnenkort volgt meer informatie over de mogelijkheden. Mocht je interesse alvast gewekt zijn, stuur dan een mailtje naar info@praktijkdebuitenplaats.nl.

Mindfulnesstrainingen

Mindfulness is een training in aandacht. Je leert met mindfulness in contact te komen met het hier en nu. Je observeert als het ware je eigen denkprocessen en gevoelens. Het heeft niet als doel om je beter te voelen, maar dat je beter gaat voelen. Dan kun je ook bewustere keuzes leren maken en beter voor jezelf gaan zorgen.

Compassietrainingen

Deze training wordt gegeven als vervolg op de mindfulness en is gebaseerd op mindfulness based compassionate living (MBCL). Zie ook www.mbcl.nl.

accepteren

LInk naar:Meditaties

“Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft,

in diepste wezen wel niets anders dan iets wat onze liefde nodig heeft”

Rainer Maria Rilke