Wie ben ik?

Evelien van der Velde

Ik ben geboren en getogen in Maastricht, heb psychologie gestudeerd in Utrecht en woon sinds 1996 in Zwolle.

De eerste jaren heb ik gewerkt als (neuro)psycholoog in de ouderenzorg en de revalidatie. Vanaf 2009 ben ik werkzaam als zelfstandig psycholoog in een kleinschalige groepspraktijk. Een waardevolle aanvulling op mijn studie was een coachopleiding bij het Itip, waardoor ik meer vanuit intuïtie ben gaan werken en ook lichaams- en ervaringsgerichte technieken inzet. In 2022 werd het tijd voor een nieuwe stap, een eigen praktijk met meer ruimte voor mijn eigen stijl en ritme van begeleiden, “De Buitenplaats”.

Ik ben liefdevol, zorgvuldig, nieuwsgierig, creatief en sensitief, maar ook nuchter en indien nodig confronterend, om je te helpen aangaan wat echt lastig is.

Het raakt me steeds weer als mensen contact maken met wie ze ten diepste zijn en van daaruit een antwoord vinden op wat op hun pad komt, hoe pijnlijk dat soms ook kan zijn.

Regelmatig zoek ik de stilte op, om me zo in deze hectische wereld te kunnen blijven verbinden met mezelf en met anderen. Ik blijf geïnteresseerd in de ontwikkelingen van het vak en volg daarom regelmatig bij- en nascholing. Deze opleidingen en trainingen, maar zeker ook het leven zelf, hebben me gevormd tot de mens en psycholoog die ik nu ben.

Ik ontmoet je graag in mijn praktijk De Buitenplaats of al wandelend op een plek buiten!

“De natuur heeft geen haast

en toch komt alles af”

Lao Tse